14.02.2017 14:25

Antonia wil Go Ahead komende zomer verlaten

Jarchinio Antonia heeft zojuist Go Ahead Eagles op een 0-2 voorsprong gezet tegen NEC. (04-02-2017)
Jarchinio Antonia heeft zojuist Go Ahead Eagles op een 0-2 voorsprong gezet tegen NEC. (04-02-2017)

Jarchinio Antonia keerde dit seizoen terug bij Go Ahead Eagles, maar hoopt na de zomer op een buitenlands avontuur. De vleugelaanvaller hoopt te profiteren van zijn transfervrije status en wil zijn familie iets teruggeven.

In augustus vorig jaar maakte Antonia de overstap van FC Groningen naar Go Ahead Eagles, de club waar hij tussen 2011 en 2014 ook al onder contract stond. De buitenspeler had zijn carrière echter ook kunnen vervolgen bij clubs uit Schotland, Tsjechië en Turkije, maar koos bewust voor een eenjarig contract in Deventer.

"Ik wilde voor mijn familie nog een jaar in Nederland blijven", vertelt de 26-jarige vleugelaanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. Antonia speelde dit seizoen al zeventien wedstrijden en kwam daarin vijfmaal tot scoren. "Ik ben ook blij dat ik dit seizoen bij Go Ahead doorbreng. Komend seizoen is het wel de bedoeling dat ik naar het buitenland ga."

"Ik wil genoeg geld maken om mijn familie goed te helpen en mijn moeder en mijn broers goed te onderhouden. Het belangrijkste voor mij is dat ik gewoon kan voetballen en dat zij zich nergens zorgen over hoeven te maken. Ik kom uit een gezin dat heeft moeten vechten voor elk dubbeltje. Ik heb het nu in handen om dat weg te halen. Dat lukt nu ook al aardig", besluit Antonia.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner