14.02.2017 18:55

Galatasaray zet Olde Riekerink op straat

Jan Olde Riekerink neemt alvast plaats op de bank van Galatasaray. (28-01-2017)
Jan Olde Riekerink neemt alvast plaats op de bank van Galatasaray. (28-01-2017)

Jan Olde Riekerink is niet langer trainer van Galatasaray. De Nederlander kreeg dinsdag te horen dat hij wegens teleurstellende resultaten is ontslagen. Voorzitter Dursun Özbek maakte het besluit na een bestuursvergadering bekend.

Turkse media meldden maandag al dat het onslag aanstaande was. Galatasaray, met onder meer Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Lukas Podolski in de gelederen, ging zondag in eigen stadion verrassend onderuit tegen degradatiekandidaat Kayserispor. De gasten, met onder meer ex-Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüç in de basis, wonnen met 1-2.

Olde Riekerink schoof in maart vorig jaar van de functie van hoofd opleiding naar hoofdtrainer. De 53-jarige coach verving destijds de ontslagen Mustafa Denizli. Galatasaray won onder leiding van Olde Riekerink de Turkse beker. Dit seizoen ging het de laatste weken steeds minder goed. Drie van de laatste vijf officiële duels gingen verloren, waarna het bestuur dinsdag ingreep.

Galatasaray staat momenteel op de derde plaats in de SüperLig. De achterstand op koploper Beşiktaş bedraagt slechts vijf punten. Desondanks zag voorzitter Özbek geen toekomst meer in de Nederlandse trainer. Wie Olde Riekerink opvolgt, is nog onbekend.

 

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner