14.02.2017 20:03

Jonas haakt op laatste moment af bij Benfica

SL Benfica moet het dinsdagavond stellen zonder de man in vorm Jonas. De spelmaker haakte op het laatste moment af, doordat hij niet door de medische test kwam. Bij Borussia Dortmund geen Mario Götze en Sven Bender. 

Benfica mist dinsdagavond in de eerste ontmoeting met Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League de geschorste Andrija Živković. Daarnaast is Lisandro Lopez niet aanwezig vanwege een knieblessure. Jonas miste maandag de training en was een twijfelgeval. Vlak voor de wedstrijd is er nog een test gedaan, maar die is hij niet doorgekomen, waardoor de nummer tien niet van de partij is. Jonas wordt in de basisopstelling vervangen door Rafa Silva. De Portugees zal Kostas Mitroglou gaan ondersteunen in de voorste linie. Mitroglou was afgelopen weekend tegen FC Arouca tweemaal trefzeker.

Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel kan voor lange tijd niet beschikken over Sven Bender. De middenvelder is lang uit de roulatie vanwege een enkelblessure en zal dus dinsdagavond niet in actie komen. Datzelfde geldt voor Mario Götze, ook hij is geblesseerd. Sebastian Rode en Nuri Sahin zijn ook niet van de partij. Achter die namen stond van de week nog een vraagteken, maar de ontmoeting met Benfica komt te vroeg. Tegen SV Darmstadt werd er afgelopen weekend met 1-2 verloren en daarom heeft Tuchel wat wijzigingen doorgevoerd. Marc Batra en Marcel Schmeltzer keren terug in de basisopstelling, waardoor Dženis Burnić en Matthias Ginter weer op de reservebank plaatsnemen. Ousmane Dembélé begon tegen Darmstadt op de bank, maar start dinsdagavond in de basisopstelling. 

Volg het duel tussen Benfica en Borussia Dortmund van 20.45 uur hier live.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner