15.02.2017 10:35

Verhaar weet waarom hij minder goals maakt

Thomas Verhaar vraagt tijdens de wedstrijd AZ - Sparta Rotterdam om een vrije trap, maar de scheidsrechter laat het spel doorgaan. (21-01-2017)
Thomas Verhaar vraagt tijdens de wedstrijd AZ - Sparta Rotterdam om een vrije trap, maar de scheidsrechter laat het spel doorgaan. (21-01-2017)

Vorig seizoen maakte Thomas Verhaar namens Sparta Rotterdam nog 24 doelpunten in de Jupiler League, dit seizoen staat de teller nog maar op vier. Heel gek vindt Verhaar het niet dat hij op een niveautje hoger minder doelpunten maakt.

"Misschien hadden sommige mensen verwacht dat ik dit jaar hetzelfde kon brengen, maar je moet wel realistisch zijn", begint Verhaar zijn verhaal in gesprek met RTV Rijnmond. "Mijn eerste jaar in de Jupiler League is eigenlijk vergelijkbaar met mijn eerste jaar in de eredivisie. Toen was het soms ook niet goed. Ik maakte een paar doelpunten en gaf een paar assists. Het verschil met nu is dat je minder vaak in scoringspositie komt."

Sparta Rotterdam deed het aan het begin van het seizoen aardig, maar is inmiddels afgezakt naar de zestiende plaats. "Intern is het redelijk rustig. We zijn niet tevreden met het aantal punten dat we gehaald hebben, maar je moet goed blijven kijken naar wat je kunt doen om die punten wel te halen. Dat is ons doel: zo snel mogelijk veilig te zijn. Paniek is nooit het middel geweest om jezelf te redden in zo'n situatie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner