15.02.2017 14:01

Bergkamp wil cultuur bewaken bij Ajax

Dennis Bergkamp is aanwezig tijdens een training van Ajax (16-12-2016).
Dennis Bergkamp is aanwezig tijdens een training van Ajax (16-12-2016).

Bijna een jaar geleden overleed Johan Cruijff, terwijl onlangs ook Piet Keizer stierf. Dennis Bergkamp heeft door die gebeurtenissen steeds meer het gevoel gekregen dat hij voor continuïteit moet zorgen bij Ajax.

"Meer dan ooit voel ik dat ik één van de mensen ben die het DNA van Ajax moet waarborgen", aldus Bergkamp tegenover Voetbal International. "Want er vallen steeds meer mensen weg die precies wisten wat dat inhoudt. Hoe goed het ook ging met Ajax, Johan en Piet hadden altijd punten van kritiek en verbetering. Sommige mensen vonden dat gezeur van mannen die het altijd beter dachten te weten. Voor mij is het andersom: met hun kritische inslag hadden Johan en Piet de mentaliteit die nodig is om het vereiste niveau te halen."

"Mijn bagage wil en moet ik overdragen bij Ajax", vervolgt de oud-speler van onder meer Ajax en Arsenal. "Zoals ik opkeek tegen Johan en Piet, zo moeten de huidige talenten omringd worden door oud-spelers van mijn generatie. En hopelijk gaan ze zelf later ook ooit een dergelijke rol binnen de club vervullen. Dat moet een voortdurend proces zijn. Het is aan ons om de nieuwe Johan en de nieuwe Piet op te leiden. Zodat Ajax altijd Ajax zal blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner