15.02.2017 14:46

IJsselmeervogels-spits in voorselectie Irak

Ali Akla (r.) moet in de achtervolging bij Younes Namli (l.) tijdens het bekerduel IJsselmeervogels - sc Heerenveen (13-12-2016).
Ali Akla (r.) moet in de achtervolging bij Younes Namli (l.) tijdens het bekerduel IJsselmeervogels - sc Heerenveen (13-12-2016).

Ali Akla gaat eind maart mogelijk debuteren voor het nationale elftal van Irak. Afgelopen zomer maakte de aanvaller van IJsselmeervogels al een trainingsstage bij het Olympisch elftal van de Irakezen mee.

Eind februari krijgt Akla te horen of hij definitief deel uitmaakt van het nationale elftal van Irak. De Irakezen spelen op 23 maart een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Australië, terwijl op 28 maart Saoedi-Arabië de tegenstander is in de strijd om kwalificatie voor het WK in 2018. Mocht Akli definitief worden opgeroepen, dan mist hij in ieder geval de competitiewedstrijd van IJsselmeervogels tegen VVOG.

Akla staat sinds afgelopen zomer onder contract hij de huidige nummer twee van de Derde Divisie Zaterdag. De aanvaller wist vorig seizoen bij DVS'33 Ermelo te imponeren door zeventien keer te scoren in diezelfde competitie. Tijdens het huidige seizoen moet de Irakees het doen met vier doelpunten in zeventien competitiewedstrijden namens IJsselmeervogels. In het bekertoernooi wist Akla overigens nog eens twee keer te scoren in vier wedstrijden. In de achtste finale bleek sc Heerenveen overigens te sterk voor IJsselmeervogels (0-1).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner