16.02.2017 10:16

Van Basten is voorstander van BeNeLiga

Als het aan Marco van Basten ligt, dan komt er in de toekomst een BeNeLiga. De sterkste ploegen uit België en Nederland moeten dan in een samengevoegde competitie strijden om het kampioenschap.

Van Basten ziet geen heil in een Eredivisie met zestien clubs, terwijl hij ook niet gecharmeerd is van de huidige opzet in de Belgische competitie met play-offs. "Je krijgt meer topwedstrijden aan het eind, dat klopt, maar de reguliere competitie wordt juist mínder belangrijk", aldus Van Basten tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat wordt dan een soort warming-up voor de topclubs."

De Chief Technical Development Officer van de FIFA is voorstander van een BeNeLiga, waarin de clubs uit België en Nederland worden samengevoegd. "Het enige dat écht substantieel iets zou veranderen, is als je de beste clubs samenvoegt met die van België, in een BeNeLiga", aldus Van Basten, die weet dat het lastig zal worden om dat te realiseren. "Zeker niet op korte termijn, maar alleen dan kun je een zesde of zevende competitie van Europa creëren. Zestien of achttien clubs in de Eredivisie: dat gaat internationaal echt het verschil niet maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner