16.02.2017 14:58

Van Hooijdonk gaat spits Kramer niet missen

Michiel Kramer moet het dit seizoen doen met invalbeurten bij Feyenoord, maar daar heeft de spits moeite mee. Nadat hij niet kwam opdagen op een training van de reserves, kreeg Kramer een boete en zal hij niet worden opgenomen in de selectie tegen ADO Den Haag.

Pierre van Hooijdonk, voormalig spits van onder meer Feyenoord en tegenwoordig columnist van Voetbal International, begrijpt helemaal niets van Kramer. "Kramer vond het vreemd dat Kuyt niet hoefde mee te trainen en hijzelf wel. Ten eerste heeft Dirk minuten gemaakt tegen FC Groningen, dat is al een verschil. Maar bovenal is het lachwekkend dat Kramer zichzelf durft te meten met Kuyt. Het is heel normaal dat voor een voetballer met de statuur en de leeftijd van Dirk andere regels gelden."

"Feyenoord heeft Kramer nu een week uit de selectie gezet, maar daarmee verander je zijn persoonlijkheid niet. Ik zou hem helemáál niet meer gebruiken. Als Jørgensen onverhoopt geblesseerd raakt, hebben ze met Kuyt sowieso een vervanger in de spits die twee klassen beter is dan Kramer."

De 28-jarige Kramer begon dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd in de basis. Hij mocht tien keer invallen, waarin hij twee doelpunten wist te maken. Het contrast met vorig seizoen is enorm. Toen was Kramer nog de eerste spits van Feyenoord en maakte hij veertien doelpunten. Aankoop Nicolai Jørgensen is hem voorbijgestreefd en is met 23 goals en acht assists de meest waardevolle speler van de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner