16.02.2017 20:31

Aborah weer aan de slag in de League Two

Stanley Aborah in actie tijdens de wedstrijd Aston Villa - Notts County in de tweede ronde van de League Cup. (25-08-2015)
Stanley Aborah in actie tijdens de wedstrijd Aston Villa - Notts County in de tweede ronde van de League Cup. (25-08-2015)

Stanley Aborah, oud-speler van Ajax, FC Den Bosch en Vitesse, maakt binnen de League Two een transfer. De middenvelder, met zeventien duels in de Eredivisie op zijn cv, vertrok transfervrij bij Notts County en tekende een contract bij Portsmouth. Aborah zette zijn handtekening die hem tot aan het einde van het huidige seizoen bij de nummer vijf van de League Two houdt.

De controleur op het middenveld begon zijn profcarrière bij Ajax, speelde zelfs een wedstrijd in de Champions League, maar na vijf invalbeurten had men in Amsterdam wel door dat hij niet ging doorbreken bij Ajax. Bij FC Den Bosch kende Aborah twee succesvolle seizoenen in de Jupiler League, waarna de Belgische Ghanees nog in Slowakije, België en Engeland speelde voordat hij terugkeerde naar Nederland.

Bij Vitesse kreeg Aborah wat speeltijd in de Eredivisie, maar ook in Arnhem wist hij niet te overtuigen. De middenvelder trok vervolgens zijn wereldreis door richting Slovenië en Hongarije, waarna hij neerstreek bij Notts County. In zijn eerste seizoen speelde hij 26 duels in de League Two, in het huidige voetbaljaar kwam hij tot acht optredens. Met Portsmouth maakt Aborah een aardige kans om te promoveren naar de League One.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner