17.02.2017 19:20

Roda terug naar oude namen tegen Go Ahead

Mikhail Rosheuvel (l.) beschermt de bal in duel met Rick van Drongelen (r.) tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Roda JC. (27-11-2016)
Mikhail Rosheuvel (l.) beschermt de bal in duel met Rick van Drongelen (r.) tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Roda JC. (27-11-2016)

Roda JC deinst langzaam weer terug naar de basis van de eerste seizoenshelft. Voor het duel met Go Ahead Eagles vrijdagavond kiest coach Yannis Anastasiou met de terugkomst Christian Kum en Mikhail Rosheuvel voor vertrouwde namen.

De coach van de nummer zeventien van de Eredivisie heeft besloten tot twee wijzigingen in zijn basiselftal. De Griek kiest in de verdediging voor wat meer ervaring in de persoon van Christian Kum. Hij vervangt Daryl Werker, die afgelopen week in het duel met Heracles Almelo nog in de basis stond. Ook Gyliano van Velzen moet eraan geloven bij Anastasiou, die voor Mikhail Rosheuvel kiest op de rechterflank. Dit brengt het aantal spelers dat in de winterstop is aangetrokken in dit basiselftal op één, met alleen Mohamed el Makrini.

Go Ahead staat vrijdagavond eveneens aan de aftrap met twee afwijkende namen ten opzichte van vorige week. De Deventenaren boekten toen een belangrijke 3-1 zege op ADO Den Haag. Ludcinio Marengo, die toen een van de assists verzorgde, is zijn basisplaats weer kwijt. De van een schorsing terugkerende Elvis Manu neemt het plekje op de linkerflank weer in. Daarnaast kan Sander Duits niet meedoen door een lichte blessure. Zijn vervanger is linksback Sébastien Locigno, wat betekent dat Marcel Ritzmaier weer doorschuift naar het middenveld.

Het duel is vanaf 20.00 LIVE te volgen.

Update: 17-02-2017: 20:15:

De wijziging van Rosheuvel voor Van Velzen blijkt toch niet doorgevoerd. Een kwartier voor aanvang meldde Roda dat Van Velzen wel gewoon in de basis begint bij de Koempels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner