18.02.2017 10:17

'Roberto Rosales is in beeld bij FC Barcelona'

De één z'n dood is de ander z'n brood, zo lijkt het in de voetballerij meer dan eens te gaan. Voor Roberto Rosales, oud-speler van FC Twente, lonkt een megatransfer in Spanje nadat FC Barcelona rechtsback Aleix Vidal langdurig zag wegvallen.

In de Primera División is het de regel dat clubs een speler buiten de transferperiode mogen aantrekken als het gaat om de vervanging van een zwaar geblesseerde speler. Aleix Vidal brak een week geleden zijn enkel in het competitieduel met Deportivo Alavés en ligt daardoor maanden uit de roulatie. Op Capa van SD Eibar werd geboden, maar nadat een transfersom van twee miljoen euro van tafel werd geveegd verlegt FC Barcelona de interesse richting Juanfran van Deportivo La Coruña en Roberto Rosales, zo stelt het Spaanse AS.

De rechtsback speelde ruim honderd wedstrijden in de Eredivisie voor FC Twente, maar de Zuid-Amerikaan vertrok in 2014 naar Málaga CF. Sindsdien miste de vleugelverdediger nauwelijks een duel voor zijn werkgever, waardoor hij al op een kleine honderd wedstrijden in de Primera División staat. De Venezolaan beschikt over een contract tot medio 2019, waardoor Roberto Carlos niet de goedkoopste optie zal zijn voor FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner