18.02.2017 15:14

Smeets heeft bonje met De Jong uitgesproken

Bryan Smeets (l.) is namens De Graafschap Zakaria Labyad van Jong FC Utrecht te snel af. (30-01-2017)
Bryan Smeets (l.) is namens De Graafschap Zakaria Labyad van Jong FC Utrecht te snel af. (30-01-2017)

Bryan Smeets moest twee duels vanaf de bank toekijken bij De Graafschap, maar was vrijdagavond van grote waarde voor de Doetinchemmers. De middenvelder had het laatst nog aan de stok met trainer Henk de Jong.

"Je hoeft elkaar niet altijd een aai over de bol te geven", aldus Smeets bij Omroep Gelderland. "Soms moet je elkaar ook de waarheid kunnen zeggen. Dat heb ik bij hem gedaan en hij bij de trainer. We zijn volwassen kerels. Maar we moeten met elkaar door en ik heb met niemand een probleem. Ook niet met de trainer." De middenvelder had onlangs een goed gesprek met De Jong. "Dat ik niet speelde, daar hebben we het over gehad. Ik heb het geaccepteerd, het ligt nu achter me."

Vrijdagavond was Smeets betrokken bij beide doelpunten van De Graafschap in het duel met Telstar (2-1). De 24-jarige middenvelder is blij zijn basisplaats weer terug te hebben bij de formatie uit Doetinchem en laat weten dat er geen onrust is binnen de selectie van de nummer zeventien in de Jupiler League. "De concurrentie is groot, er zijn nieuwe spelers bij gekomen. Dan is het altijd wat rommelig. Maar in de groep zit het goed. Wat iedereen ook wil zoeken van buitenaf."

Tegen Telstar kwam de kwakkelende thuisploeg opnieuw op achterstand, maar na de thee vocht De Graafschap zich helemaal terug in de wedstrijd. Twee doelpunten van Piotr Parzyszek leverden drie punten op. "We moeten nu doorgaan zoals in de tweede helft tegen Telstar. Dan gaat het voetbal ook wel komen. Natuurlijk, zo spelen wil je vanaf het begin. Ouderwets met het publiek er achter. We zijn op karakter teruggekomen, kregen veel kansen en hebben verdiend gewonnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner