18.02.2017 16:59

Bliksemsnelle hattrick Gameiro zeer bijzonder

Kevin Gameiro heeft reden tot juichen: de aanvaller scoort drie keer op bezoek bij Sporting Gijón. (18-02-2017)

Kevin Gameiro was zaterdagmiddag goed voor een bliksemsnelle hattrick in het duel van Atlético Madrid met Sporting Gijón (1-4). De Franse spits schoot in een tijdsbestek van amper vijf minuten driemaal raak.

Gameiro moest in het duel met Sporting Gijón genoegen nemen met een plaats op de bank, maar werd in de 62ste minuut als invaller in het veld gebracht door Atlético-coach Diego Simeone. Het bleek een gouden greep van de Argentijnse oefenmeester. De bezoekers uit Madrid hadden de grootste moeite met de nummer achttien van de Primera División en tien minuten voor tijd stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord.

In de 80ste minuut was het echter Gameiro die de ban brak voor Atlético. De spits, die sinds afgelopen zomer onder contract staat bij Atlético, schoot raak na een heerlijke pass van Antoine Griezmann (zie onderstaande video). Amper een minuut later was Gameiro opnieuw trefzeker voor de ploeg uit Madrid, ditmaal op aangeven van Thomas Partey. Vijf minuten voor tijd schoot de 29-jarige aanvaller ook nog zijn derde treffer tegen de touwen en daarmee de 1-4 voor Atlético Madrid.

De bliksemsnelle hattrick van de Fransman was om meerdere redenen bijzonder. Zo was het de eerste keer dat Gameiro driemaal raak schoot in één wedstrijd in het shirt van Atlético Madrid. Bovendien kwam het slechts drie keer eerder voor dat een invaller verantwoordelijk was voor drie treffers. In oktober 2015 was de spits, toen nog in dienst van Sevilla FC, ook al eens goed voor een hattrick in de Primera División.