18.02.2017 20:52

Chelsea in beker laat langs Wolverhampton

Na Middlesbrough heeft ook Premier League-club Chelsea zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. In een voor de koploper lastig duel werd Wolverhampton Wanderers pas in de tweede helft over de knie gelegd: 0-2.

De achtste finale bleek een slagveld te zijn voor ploegen uit de Premier League. Regerend landskampioen Leicester City ging onderuit tegen derdeklasser Milwall, Burnley won niet van de amateurs van Lincoln City en Manchester City kwam niet langs Huddersfield Town, waardoor de sterrenploeg van Pep Guardiola een returnwedstrijd nodig heeft.

Ook Chelsea kwam lang niet door de defensie van Wolverhampton Wanderers heen. Uiteindelijk brak Pedro de ban na ruim een uur spelen. Hij kopte raak op aangeven van Willian. Pas één minuut voor het einde van de wedstrijd maakte Diego Costa de tweede treffer van Chelsea, hij schoot met rechts raak. Nathan Aké speelde de hele wedstrijd mee, het was pas de tweede wedstrijd voor de Nederlander. Hij werd in 2017 door Chelsea teruggehaald van een verhuurperiode bij AFC Bournemouth.

Zondag komen Tottenham Hotspur en Manchester United nog in actie in de achtste finale van de FA Cup, het duel van Arsenal staat maandag op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner