19.02.2017 11:52

AZ zonder niet fitte Wuytens en Jahanbakhsh

Alireza Jahanbakhsh (l.) heeft de 1-0 op het scorebord gezet tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Willem II (10-09-2016).
Alireza Jahanbakhsh (l.) heeft de 1-0 op het scorebord gezet tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Willem II (10-09-2016).

AZ-coach John van den Brom kan zondagmiddag niet beschikken over de niet wedstrijdfitte Stijn Wuytens en Alireza Jahanbakhsh. Mattias Johansson en Dabney dos Santos staan uit bij Willem II aan de aftrap.

Niet iedereen is heelhuids uit de 1-4 afdroging  tegen Olympique Lyon van afgelopen donderdag gekomen. John van den Brom moet het doen zonder Wuytens en Jahanbakhsh, die met vermoeidheid kampen. Hierdoor kan de oefenmeester van AZ de tegen Lyon geschorste Mattias Johansson weer makkelijk de basis in puzzelen; de Zweed neemt zijn rechtsbackpositie weer in, waardoor Derrick Luckassen naar het centrum schuift. Daarnaast krijgt Dabney dos Santos dankzij de afwezigheid van Jahanbakhsh weer een kansje in het basiselftal.

Willem II-coach Erwin van de Looi heeft zijn basiself op één plek moeten wijzigen voor de clash met AZ. Bij de Tilburgers, die vorige week knap met 0-2 wonnen op bezoek bij Vitesse, is Pele van Anholt niet op tijd fit om te spelen. De rechtsback heeft in Guus Joppen zijn vervanger klaarstaan. De rest van het elftal van Van de Looi blijft wel gewoon staan. In Fran Sol, Obbi Oularé en Dico Koppers heeft de coach nu al weken een offensief dreigend en in vorm verkerend duo in de gelederen.

Het duel is vanaf 12.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner