19.02.2017 12:26

Onbegrip over derde rode kaart van Balotelli

Het was zaterdag weer eens raak voor Mario Balotelli: de spits van OSG Nice kreeg tegen FC Lorient (0-1 zege) zijn derde rode kaart van het seizoen. Coach Lucien Favre was na afloop niet van plan om kritiek te uiten op zijn aanvaller.

Balotelli kreeg een rode kaart na een woordenwisseling met de scheidsrechter, maar dat was Favre niet duidelijk geworden. "Ik zag niet wat er gebeurde en opeens stond Mario bij me. Ik vroeg nog wat er aan de hand was. Ik heb niet gezien dat de scheidsrechter rood gaf en weet ook niet waarom. Blijkbaar waren er wat woorden", legde de trainer van Nice uit op de persconferentie na afloop.

Franse journalisten vroegen Favre of hij Balotelli iets kwalijk neemt, omdat hij niet voor het eerst dit seizoen zijn ploeg in de steek heeft gelaten. "Nee, zo ben ik niet", aldus de Zwitserse trainer. "Wel was het lastig om in de slotfase met tien man te spelen. Voor iedere wedstrijd druk ik de spelers nog op het hart dat we geen rood moeten krijgen en ook geen strafschop weg moeten geven."

Favre wilde na afloop ook niets weten van mogelijke vooroordelen bij scheidsrechters jegens Balotelli. De suggestie dat het enfant terrible harder aangepakt wordt, deed de coach snel van de hand. "De scheidsrechters zijn perfect objectief. Als zij reden zien om iemand rood te geven, dan doen ze dat. Zo niet, dan doen ze het niet. Dat is duidelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner