19.02.2017 20:13

Anderlecht heeft zich met een ruime zege bij Oostende naast Club Brugge geschaard op de ranglijst van de Belgische eerste klasse. De ploeg van de Zwitserse coach René Weiler versloeg de nummer vier uit de competitie met 4-1 en heeft na 27 duels 55 punten.

Ook Club Brugge, dat vrijdag moeizaam van Westerlo won, heeft dat puntenaantal. Beide clubs zijn daarmee al zeker van de play-off om de Belgische titel. Anderlecht stond al na twee minuten spelen op voorsprong. Sofiane Hanni kreeg de bal van Alexandru Chipciu die goed was doorgelopen op een lange pass en tikte de 1-0 binnen.

Oostende kreeg halverwege de eerste helft een strafschop na hands van Hanni. Nany Dimata miste niet voor de thuisploeg. Na rust bracht Weiler Youri Tielemans en daar zal hij geen spijt van hebben gehad.

De pas negentienjarige middenvelder zette Anderlecht met twee fraaie afstandsschoten in twee minuten tijd op 1-3. De grote en sterke Łukasz Teodorczyk bracht in de laatste officiële speelminuut de score op 1-4 en zette daarmee de eindscore op het formulier..