19.02.2017 23:06

AC Milan wint van concurrent ACF Fiorentina

AC Milan heeft een andere subtopper, Fiorentina, afgeschud in de Italiaanse competitie. In San Siro won de nummer zeven van de Serie A zondag met 2-1 van de ploeg uit Florence dat één plek lager staat.

Milan bracht het verschil weer naar vier punten, maar heeft zelf maar liefst negentien punten minder dan koploper Juventus. De Slowaak Juraj Kucka zette de thuisploeg van coach Vincenzo Montella na ruim een kwartier spelen op 1-0. Lang konden de Milanezen niet genieten van die voorsprong. De Kroaat Nikola Kalinić bracht vier minuten later met een hard schot al de gelijkmaker op het scorebord.

Na een half uur rondde Gerard Deulofeu een snelle aanval van Milan goed af met een slim balletje in de rechterhoek. Het bleek de beslissende treffer, want na rust kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.