20.02.2017 11:12

Kevin Diks is sterker geworden bij Fiorentina

Kevin Diks staat sterker in zijn schoenen. De verdediger, na een half jaar bij Fiorentina gespeeld te hebben, keerde deze winter terug bij Vitesse. Diks vindt dat hij veel geleerd heeft in Italië.

"Dat ik weer terugging naar Vitesse maakte mij aan de ene kant gelukkig, omdat ik weer meer speeltijd zou krijgen, maar aan de andere kant was ik ook net gesetteld in Italië", vertelt Diks in gesprek met ELF Voetbal. "Het voelt ook niet alsof mijn avontuur mislukt is. Ik ben echt sterker geworden in het half jaar in Italië: fysiek en mentaal. Ik heb veel getraind, in het krachthonk, maar ook op snelheid en één-tegen-één-duels."

Diks speelt op huurbasis bij Vitesse. Hij wil in Nederland laten zien wat hij heeft geleerd in Italië: "In Italië leer je heel veel op tactisch gebied. Ook om andere spelers aan te sturen. Dat doe ik nu ook bij Vitesse. Verbaal ben ik meer aanwezig dan in de jaren hiervoor bij Vitesse. Ik ben wat brutaler. Ook richting de scheidsrechter. Dat leer je ook wel in Italië: het psychologische spelletje met scheids. Dat kan echt effect hebben. Wat dat betreft ben ik een halve Italiaan geworden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner