21.02.2017 10:16

Amateurclubs krijgen eind maart pas uitsluitsel

Fred Friday waagt een schot op doel voor Jong AZ tijdens de wedstrijd tegen AFC. (16-10-2016)
Fred Friday waagt een schot op doel voor Jong AZ tijdens de wedstrijd tegen AFC. (16-10-2016)

De veertien clubs die in beroep zijn gegaan tegen de puntenaftrek in de Tweede -en Derde Divisie moeten nog even het geduld bewaren. De beroepscommissie gaat pas eind maart een uitspraak doen in de zaak.

"De beroepscommissie heeft besloten om na de bondsvergadering van 21 maart uitspraak te doen in de veertien zaken met betrekking tot contractspelers in de Tweede -en Derde Divisie", aldus de KNVB in een statement op de website. "Dit is naar aanleiding van het bestuderen van alle argumenten die, zowel schriftelijk als tijdens het mondeling onderzoek op 13 februari 2017 waarbij alle veertien clubs aanwezig waren of werden vertegenwoordigd, bij de beroepscommissie ter ore zijn gekomen."

AFC (Tweede Divisie), Harkemase Boys, ODIN '59 (Derde Divisie Zaterdag), Be Quick 1887, Dongen, EVV, HBS, Hercules, Juliana '31, Magreb '90, OJC Rosmalen, Quick '20, UDI '19 en Westlandia (Derde Divisie Zondag) kregen drie punten in mindering omdat er niet werd voldaan aan de licentie-eisen. De clubs weigerden om spelers contracten te geven, terwijl dat één van de licentie-eisen was.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner