21.02.2017 12:30

TvdW: Klaassen en Lamprou zijn uitblinkers

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Slechts vier spelers halen deze week een zeven of hoger, dat gebeurt niet vaak. De speler met de hoogste beoordeling deze week is Davy Klaassen. De aanvoerder van Ajax maakte de winnende goal in de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse. De middenvelder scoorde een 7.38 voor zijn optreden. Dat is net een paar punten hoger dan Kostas Lamprou, doelman van Willem II. Hij speelde met zijn Willem II met 1-1 gelijk tegen AZ en het was aan Lamprou te danken dat de score niet in het voordeel van de Alkmaarders uitviel.

De andere twee spelers die een zeven of hoger achter hun naam hebben staan zijn Karim El Ahmadi en Gyrano Kerk. El Ahmadi scoorde net als Davy Klaassen de winnende treffer. El Ahmadi deed dat tegen ADO Den Haag, waardoor Feyenoord opnieuw wist te winnen. Kerk had tegen PEC Zwolle zijn tweede basisplaats te pakken bij FC Utrecht en was belangrijk met een doelpunt en een assist. Daardoor wonnen de Utrechters vrij gemakkelijk van de Zwollenaren (3-1).

Mahi in vorm

FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi is de laatste weken aardig op dreef en ook tegen Sparta Rotterdam liet de aanvaller zijn waarde weer zien. Mahi was verantwoordelijk voor de 2-2, waardoor hij Groningen een puntje bezorgde. Eerder die wedstrijd had Paco van Moorsel Sparta al op voorsprong gebracht. Van Moorsel krijgt een 6.75 voor zijn optreden, Mahi een 6.88. Arber Zeneli, de vleugelaanvaller van sc Heerenveen, keert ook terug in het Team van de Week. De aanvaller kwam niet tot scoren, maar was wel erg dreigend met zijn acties. Hij krijgt een 6.75.

Ook Nick Viergever en Frederic Ananou krijgen allebei een 6.75 als beoordeling. Viergever won met Ajax van Vitesse en stond ditmaal niet als centrale verdediger geposteerd, maar als linksback. Hij zorgde voor veel dreiging en gelde eigenlijk als een soort vierde aanvaller. Ananou won met Roda JC met 1-0 van Go Ahead Eagles en speelde een prima wedstrijd voor de ploeg uit Kerkrade.

Heracles overtuigt

Heracles Almelo won afgelopen speelronde overtuigend met 4-0 van SBV Excelsior. Aanvoerder Thomas Bruns was verantwoordelijk voor de 2-0 van de Almeloërs, waarna verdediger Mike te Wierik de score een paar minuten later uitbreidde tot 3-0. Beide spelers komen terug in het Team van de Week. Te Wierik krijgt een 6.75 voor zijn optreden, Bruns doet het net iets beter met een 6.88.

Door: Thomas Mulder 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner