21.02.2017 20:24

Fernandinho linksback Man City tegen Monaco

Manchester City begint dinsdagavond met Fernandinho als linksback aan het heenduel van de achtste finale van de Champions League met AS Monaco. De veelzijdige Braziliaan vangt de vele blessures bij Man City op.

Aleksandr Kolarov en Gaël Clichy zijn geblesseerd bij de Citizens. Coach Pep Guardiola besluit daarom om Fernandinho in ieder geval op papier op de linksbackpositie te zetten, met Bacary Sagna op rechts. Wellicht krijgt Fernandinho een iets vrijere rol en speelt Man City eigenlijk met een driemansdefensie, bestaande uit Sagna, John Stones en Nicolás Otamendi. Met namen als Leroy Sané, Kevin De Bruyne, David Silva en Kun Agüero is er in ieder geval genoeg creativiteit in de ploeg.

Monaco-trainer Leonardo Jardim heeft zijn elftal op liefst vier plekken gewijzigd ten opzichte van het teleurstellende gelijkspel op bezoek bij Bastia van afgelopen weekend. Jemerson moet deze wedstrijd door een blessure laten schieten en wordt vervangen door Andrea Raggi. Almamy Touré, João Moutinho en Valère Germain zijn allemaal gepasseerd door Jardim. Djibril Sidibé, Fabinho en Kylian Mbappé krijgen de voorkeur voor deze belangrijke achtste finale.

Het duel is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner