21.02.2017 20:38

Ajax-jeugd door, PSV uitgeschakeld in Europa

Voor de Europees topscorer van Ajax A1 is het ook tegen Dinamo Kiev snel raak. Kaj Sierhuis maakt al na elf minuten de 1-0 in de achtste finales. (21-02-2017)

De talenten van Ajax en PSV hebben wisselende resultaten geboekt in de achtste finale van de Youth League. Ajax A1 kwam een ronde verder via een knappe overwinning op Dinamo Kiev (3-0), PSV werd tegen SL Benfica uitgeschakeld na penalty's.

Ajax-topscorer Kaj Sierhuis was weer ouderwets op dreef in de Youth League, vergelijkbaar met de Champions League, hij opende na elf minuten al de score op De Toekomst, waar het duel werd afgewerkt. In de tweede helft scoorde Dani de Wit de bevrijdende 2-0, waarna Sierhuis met alweer zijn achtste goal in het huidige Youth League-seizoen de eindstand bepaalde. Sierhuis is met zijn acht goals vooralsnog topscorer in de Europese competitie.

PSV verliep het minder goed in eigen huis. De talenten, die in het Philips Stadion mochten spelen, kwamen vlak voor rust op voorsprong tegen SL Benfica, Joël Piroe was het goudhaantje. Het pijnigde de talenten van SL Benfica, maar motiveerde blijkbaar ook. Kort na rust kwam de ploeg terug in de wedstrijd, João Félix scoorde al na twee minuten in het tweede bedrijf. Gescoord werd er niet meer in Eindhoven, waardoor een penaltyserie nodig was.

De A1 van PSV leek in de serie op weg naar de eindzege, aangezien Diogo Mendes bij een 3-3 stand miste. Maxime Soulas zette PSV op voorsprong, maar uitgerekend Piroe miste de beslissende penalty. De doelpuntenmaker gaf SL Benfica een kans om terug in het duel te komen, de Portugezen grepen dit direct aan. Buta maakte er 4-5 van, waarna Joey Konings miste. PSV is door de nederlaag klaar in Europa, Ajax A1 treft in de kwartfinale de winnaar van het duel AS Monaco - Real Madrid.