21.02.2017 21:35

Meer politie actief voor Ajax - Legia Warschau

Kasper Dolberg (r.) duelleert met Maciej Dąbrowski (m.), terwijl Łukasz Broź (l.) van een afstandje toekijkt. (16-02-2017)
Kasper Dolberg (r.) duelleert met Maciej Dąbrowski (m.), terwijl Łukasz Broź (l.) van een afstandje toekijkt. (16-02-2017)

De gemeente Amsterdam neemt geen risico met de aankomende Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Legia Warschau. Er zijn meer veiligheidsrisicogebieden aangewezen dan normaal, terwijl er ook meer politie op de been is voor het duel.

Deze maatregelen worden ingezet door diverse omstandigheden. Zo komen er naar schatting zo'n 2000 tot 2500 Poolse fans naar Amsterdam, meer dan bij een normale Eredivisie-wedstrijd, terwijl er vorige week in Warschau ook een incident plaatsvond. Amsterdamse fans werden in een café aangevallen. Er vielen geen gewonden, maar het zette de relatie tussen de fans wel op scherp.

In de veiligheidsrisicogebieden, bestaande uit het grootste deel van de binnenstad, de omgeving van station Zuid, en de metrostations tussen Amsterdam Centrum en Bijlmer ArenA, mag de politie preventief fouilleren. Ajax - Legia Warschau wordt donderdagavond om 19.00 afgewerkt. In Polen werd het eerder 0-0, waardoor de thuisploeg flink aan de bak moet om de achtste finale van de Europa League te bereiken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner