22.02.2017 21:05

Oud-Ajacied linkt jeugdploegen Real en Ajax

De hoogste jeugdelftallen van Ajax en Real Madrid treffen elkaar in de kwartfinale van de Youth League. Nadat Ajax A1 eerder al de leeftijdsgenoten van Dinamo Kiev versloeg, hielp een Nederlander Real Madrid een ronde verder tegen AS Monaco: 4-3.

Toevallig genoeg gaat het om een oud-speler van Ajax. Mink Peeters verruilde eind 2014 de jeugdopleiding van Ajax voor die van Real Madrid, woensdagmiddag scoorde hij als invaller twee keer tegen AS Monaco, waardoor hij een cruciale rol speelde in de nipte overwinning. Ajax en Real Madrid treffen elkaar aan het begin van de maand maart, de precieze datum is nog niet bekendgemaakt.

De jeugdploeg van de Amsterdammers gooit wederom hoge ogen in de Youth League, vergelijkbaar met de Champions League. De ploeg kreeg in zes wedstrijden nog maar één doelpunt tegen en schakelde in de vorige ronde de A1 van Juventus uit. Kaj Sierhuis is momenteel topscorer van de Youth League met acht doelpunten, hij nam de helft van de Ajax A1-productie in het Europese seizoen voor zijn rekening.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner