24.02.2017 12:03

Vertonghen mijdt zijn oma uit Gent voorlopig

Jan Vertonghen (l.) baalt als een stekker na de late gelijkmaker van KAA Gent. (23-02-2017)
Jan Vertonghen (l.) baalt als een stekker na de late gelijkmaker van KAA Gent. (23-02-2017)

Jan Vertonghen zag zijn landgenoten feestvieren na het laatste fluitsignaal. De mandekker speelde in Engeland met 2-2 gelijk tegen KAA Gent en is daardoor uitgeschakeld in de Europa League. Een hard gelag voor de Belg.

"Ik zag ons als een van de kanshebbers op de eindzege dus dit komt wel aan", stelt de oud-Ajacied in gesprek met Sporza. "Ik hecht veel waarde aan de Europese competities. Eigenlijk ben ik nog nooit in de buurt geweest. Nochtans speel ik altijd in sterke teams, maar de voorbije vijf jaar zijn we toch altijd te vroeg uitgeschakeld. Ik vind dat jammer."

Dat Vertonghen met Tottenham uitgeschakeld werd door uitgerekend zijn landgenoten, doet hem extra veel pijn. "Eigenlijk wel. Ik ben vlakbij Gent geboren en heb er zestien jaar gewoond. Ik heb vrienden die voor Gent supporteren. Ik rijd altijd voorbij het stadion als ik naar mijn oma moet. Dus voorlopig zal ik haar misschien even niet bezoeken."

Toch kan de centrale verdediger geen verwijt maken. "Dit is een harde klap. We hadden er echt alles voor gedaan", vervolgt Vertonghen. "Ik weet niet of we het hier hebben laten liggen. Vooral in Gent waren we niet goed. Vandaag waren we echt sterk, zelfs met tien man leek het of wij met een man meer op het veld stonden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner