25.02.2017 11:28

Rooney lijkt finale League Cup gewoon te halen

Wayne Rooney bedankt na afloop de fans van Manchester United. Hij heeft zijn ploeg een punt bezorgd in het uitduel met Stoke City. (21-01-2017)
Wayne Rooney bedankt na afloop de fans van Manchester United. Hij heeft zijn ploeg een punt bezorgd in het uitduel met Stoke City. (21-01-2017)

José Mourinho lijkt zondag een beroep te kunnen doen op Wayne Rooney. De routinier van Manchester United lag enkele wedstrijden uit de roulatie met een kuitblessure, maar lijkt op tijd fit voor een finale.

Manchester United staat zondag tegenover Southampton in de eindstrijd van de League Cup. Mourinho bevestigde op de persconferentie voor dat duel dat Rooney fit genoeg is om te spelen. "Het gaat prima met hem, hij trainde al mee met het team. Hij werd niet geselecteerd voor AS Saint-Étienne (Europa League-duel van afgelopen donderdag, red.), omdat hij er nog niet klaar voor was."

"Hij bleef in Engeland deze week zodat hij nog een belangrijke trainingssessie kon afronden", zo is de uitleg van Mourinho. Tegen Southampton lijkt de Portugees weer te kunnen rekenen op Rooney, wat de trainer goed uitkomt. Tegen Saint-Étienne raakte Henrikh Mkhitaryan namelijk geblesseerd. "Als we zonder hem met een nummer tien willen spelen, wordt dat natuurlijk Wayne. Hij heeft veel wedstrijden op die positie gespeeld, dus hij is zeker een optie."

Manchester United won de League Cup voor het laatst in 2010, in totaal won de ploeg het toernooi vier keer. Southampton kan de prijs voor het eerst winnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner