25.02.2017 15:10

De Graafschap vestigt hoop op laatste periode

Mark Diemers is het middelpunt van de feestvreugde. De Graafschap wint met 0-3 van FC Dordrecht. (24-02-2017)
Mark Diemers is het middelpunt van de feestvreugde. De Graafschap wint met 0-3 van FC Dordrecht. (24-02-2017)

De Graafschap boekte vrijdagavond voor het eerst sinds 20 april weer eens een zege in een uitwedstrijd. Mark Diemers was met twee treffers van grote waarde in het duel met FC Dordrecht (0-3) en maakte zijn coach Henk de Jong erg blij.

De Doetinchemmers wonnen vrijdag voor de tweede maal op rij. "Uit de laatste vier duels pakken we 9 punten", begint Diemers bij Omroep Gelderland. "Dat is best keurig. Jammer dat die nederlaag tegen FC Emmen er tussen zit. Daar hadden we ook kunnen winnen. Ik zie een stijgende lijn. We voetballen met vijf verdedigers en daar hebben sommige mensen kritiek op maar het staat nu wel en we geven weinig weg. Daarnaast scoren we altijd wel."

De 23-jarige middenvelder hoopt dat De Graafschap alsnog kwalificatie voor de play-offs af kan dwingen. Dat moet dan gebeuren via de vierde en laatste periodetitel, aangezien de club nog altijd slechts zeventiende staat. De Doetinchemmers nemen het volgende week op tegen het hoog geklasseerde NAC Breda. "We moeten zorgden dat we die periode gaan winnen. Dit was in elk geval een goede generale", besloot Diemers.

Trainer De Jong was na afloop in zijn nopjes met de ruime zege op de Krommedijk. "Ik denk een terechte overwinning voor ons. We hadden ook de meeste kansen vanavond", zag de oefenmeester. "Je voelt het een beetje aankomen. We hebben echt een goede week achter de rug. In wedstrijden moeten we nog wel wat slimmer worden. Met steekballetjes bijvoorbeeld. Maar dat gaat komen, we gaan nog veel meer wedstrijden winnen."

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner