25.02.2017 15:57

Pröpper is realistisch over afgeketste transfer

Davy Pröpper loopt zich vrij tijdens de wedstrijd PSV - FC Twente. (05-11-2016)
Davy Pröpper loopt zich vrij tijdens de wedstrijd PSV - FC Twente. (05-11-2016)

Davy Pröpper maakt het seizoen definitief af als speler van PSV en maakt niet de overstap naar Zenit St. Petersburg. De middenvelder staat al lange tijd op het verlanglijstje van de Russische club, maar PSV vond het miljoenenbod niet hoog genoeg.

De transfermarkt in Rusland liep nog tot 24 februari, maar Zenit deed geen nieuwe poging voor Pröpper. "Ik had er goed over nagedacht als de clubs er werkelijk uit waren geweest", begint de middenvelder in het Eindhovens Dagblad. "Zover is het alleen nooit gekomen. Eerlijk is eerlijk, het bod en de vraagprijs van PSV lagen best ver uit elkaar. Ik was daarvan op de hoogte en wist dus vrij snel dat het een moeilijk verhaal zou worden. Voor mij is dat niet erg."

Voor Pröpper is het geen enkel probleem om het seizoen af te maken in Eindhoven. Hij richt zich de komende tijd volledig op PSV. "Het is na die eerste bieding stil gebleven. De trainer heeft er met me over gesproken en ook aangegeven hoe hij het ziet. Ik ben er blij mee dat PSV me graag wil houden en komende zomer is de markt weer open en dan kijken we dan wel weer wat er gebeurt. Nu gaat alle energie richting de kampioensstrijd."

Technisch directeur Marcel Brands liet eerder al weten dat een vertrek van Pröpper aankomende zomer wel tot de mogelijkheden behoort.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner