26.02.2017 12:19

Conte vergelijkt 'topspeler' Fàbregas met Pirlo

Antonio Conte is nog altijd niet overtuigd van een kampioenschap voor Chelsea. De Italiaanse manager van de club uit Londen zag zijn ploeg zaterdag met 3-1 winnen van Swansea City, maar blijft waakzaam voor gemakzucht.

Chelsea is al lange tijd de koploper van de Premier League en heeft nu elf punten voorsprong op naaste belager Manchester City. "Het zijn niet echt elf punten, want de concurrenten moeten nog spelen", zei Conte na de wedstrijd. "We hebben nog 29 punten nodig om de titel te pakken. Als we er echt 29 pakken, weet ik zeker dat we kampioen worden. Het zijn er wel veel met nog twaalf wedstrijden te gaan. We moeten het stapje voor stapje doen."

Chelsea kwam zaterdagmiddag op voorsprong door een doelpunt van Cesc Fàbregas, maar Swansea kwam nog voor rust op gelijke hoogte via Fernando Llorente. Daarna leek Chelsea het lastig te kijgen. "Het was niet makkelijk om tegen Swansea te spelen. Ik heb ze tegen Liverpool en Manchester City gezien en toen speelden ze erg goed. Vandaag verdienden we de zege, we creëerden veel kansen. Het was wel jammer dat we een goal tegen kregen."

In de tweede helft stelde Chelsea orde op zaken via doelpunten van Pedro en Diego Costa, waardoor er een 3-1 eindstand op het scorebord stond. Fàbregas speelde tegen Swansea zijn driehonderdste duel in de Premier League. Naast zijn doelpunt was de Spanjaard ook goed voor een assist. Conte is lovend over de middenvelder: "Cesc is een topspeler en een genie in het voetbal. Ik kan over hem hetzelfde praten als over Andrea Pirlo."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner