26.02.2017 18:59

Poulsen kijkt uit naar Kopenhagen tegen Ajax

Christian Poulsen gaat met interesse het Europa League-onderonsje tussen FC Kopenhagen en Ajax volgen. De Deen stond in het verleden bij de Deense en Nederlandse grootmacht onder contract.

"Ik denk dat beide ploegen evenveel kans maken", denkt de middenvelder in gesprek met BT Sporti. In de zomer van 2015 hing Poulsen zijn voetbalschoenen aan de wilgen, nadat hij dat seizoen amper aan speeltijd was toegekomen bij FC Kopenhagen. "Ajax richt zich nog steeds erg op jonge spelers, terwijl Kopenhagen een meer internationaal team is. Het is erg moeilijk om tegen ze te scoren en van ze te winnen. Ik denk dat Kopenhagen stabieler is dan Ajax. Of ik gelijk heb, zal over een paar weken moeten blijken."

De Deen heeft in ieder geval voorkeur voor zijn landgenoten, ondanks zijn dienstverband bij de Amsterdammers. "Ik denk dat het een goede loting is. Je kunt altijd zeggen dat je moeilijker of makkelijker had kunnen loten, maar hier kunnen we blij mee zijn. Ajax is niet meer zo sterk als vroeger. Zij weten ook dat ze hier resultaat moeten halen. Ik denk dat Kopenhagen hele goede kansen heeft om door te gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner