26.02.2017 20:45

Mourinho: "Altijd speciaal om te winnen"

José Mourinho toont de gewonnen League Cup aan het publiek. (26-02-2017)
José Mourinho toont de gewonnen League Cup aan het publiek. (26-02-2017)

Manchester United legde zondagavond beslag op de League Cup door Southampton te verslaan (3-2). De winnende manager José Mourinho was blij zijn de eerste prijs met The Mancunians.

"Ik ben een beetje emotioneel. Het is niet makkelijk om zoveel titels te winnen. Het is niet makkelijk om met de druk om te gaan die ik mezelf opleg. Het is altijd speciaal om te winnen. De dag dat ik niet emotioneel word als ik win, is de dag dat het tijd is om naar huis te gaan", aldus Mourinho tegenover Sky Sports. Mourinho won de League Cup voor de vierde keer in zijn trainersloopbaan. De Portugees won de prijs eerder met Chelsea in 2005, 2007 en 2015.

Vlak voor tijd kopte Zlatan Ibrahimović zijn ploeg naar de overwinning en voorkwam hij een verlenging. Mourinho was bezorgd over de naderende extra tijd, maar was opgelucht dat het niet zover kwam. "We hebben nu een maand waarin we in de Premier League, Europa League en FA Cup spelen. Ik voelde vandaag de frisheid afnemen in de ploeg. Als we naar de verlening moesten, zouden we in de problemen komen."

Claude Puel, manager van Southampton, was met zijn ploeg heel dicht bij een stunt. The Saints knokten zich terug van een 2-0 achterstand, maar stonden toch met lege handen. Puel is desondanks trots op zijn ploeg. "We kwamen goed terug en verdienden misschien nog meer. We speelden een fantastische wedstrijd, maar zonder de beloning."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner