27.02.2017 19:34

'Gewonde' Marcellis krijgt rust bij PEC Zwolle

PEC Zwolle-verdediger Dirk Marcellis is gehavend na een botsing met AZ-speler Levi Garcia, maar hij kan de wedstrijd voortzetten. (26-02-2017)

De komende dagen van Dirk Marcellis bestaan vooral uit veel uitrusten. De mandekker van PEC Zwolle kende een lastige wedstrijd tegen AZ, vooral op fysiek gebied had de 28-jarige verdediger het zwaar.

Binnen de vijf minuten lag Marcellis op de grond met een flinke wond onder zijn oog. AZ-aanvaller Levi García zwaaide wat met zijn armen in een poging een actie op te zetten, Marcellis werd daarbij per ongeluk geraakt. De mandekker bleef bijna vijf minuten in de kleedkamer omdat hechtingen nodig waren, maar speelde vervolgens een puike partij tegen AZ.

Twintig minuten voor tijd ging Marcellis uiteindelijk alsnog op het veld zitten omdat het niet meer ging. Nadat Marcellis naar de kant ging, scoorde AZ alsnog de gelijkmakende 1-1. De medische staf heeft Marcellis veel rust aanraden, aangezien de centrumverdediger ook last van hoofdpijn had na het duel met AZ. De schorsing van Marcellis komt dan ook op een gelukkig moment.

De 28-jarige verdediger kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen tegen AZ, waardoor hij automatisch geschorst is voor het duel met Vitesse.