28.02.2017 11:18

'Celta gaat strijd aan met United om Mexicaan'

Hirving Lozano (l.) dribbelt langs Deportivo Toluca-doelman Alfredo Talavera (r.) tijdens het competitieduel CF Pachuca - Deportivo Toluca (29-01-2017).
Hirving Lozano (l.) dribbelt langs Deportivo Toluca-doelman Alfredo Talavera (r.) tijdens het competitieduel CF Pachuca - Deportivo Toluca (29-01-2017).

Celta de Vigo heeft zich in de strijd om het Mexicaanse talent Hirving Lozano gemengd. De vleugelaanvaller van CF Pachuca staat naar verluidt hoog op het verlanglijstje van Manchester United, maar Celta de Vigo lijkt de beste papieren te hebben om hem binnen te halen.

De 21-jarige aanvaller wordt in eigen land gezien als een groot talent en stond een jaar geleden nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United. Tot een transfer naar Engeland kwam het destijds niet, maar volgens Marca speelt Lozano aankomend seizoen mogelijk in de Primera División. De huidige werkgever van oud-Feyenoorder John Guidetti ziet namelijk brood in de vleugelaanvaller.

Celta de Vigo zag tijdens de afgelopen transferperiode namelijk sterkhouder Fabián Orellana naar Valencia vertrekken en ziet in Lozano de ideale opvolger. Felipe Miñambres, technisch directeur van Celta de Vigo, zou momenteel in Mexico zijn om Lozano in actie te zien. De Spaanse club zal wel diep in de buidel moeten tasten, want volgens het Spaanse medium laat Pachuca de vleugelaanvaller niet voor minder dan twintig miljoen euro gaan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner