28.02.2017 12:30

TvdW: Toornstra de man van het weekend

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Speelronde 24 stond natuurlijk in het teken van de kraker tussen Feyenoord en PSV. De Rotterdammers wonnen de titanenstrijd met 2-1 en vergrootte de voorsprong naar elf punten met de ploeg uit Eindhoven. De grote man bij Feyenoord was Jens Toornstra. Hij maakte al vroeg in de wedstrijd de belangrijke openingstreffer. Toornstra is de beste speler van afgelopen speelronde hij behaalt een 7.63.

Feyenoord-verdediger Terence Kongolo zorgde voor de assist bij het doelpunt van Toornstra. Ook hij krijgt een plekje in het Team van de Week. Net als Kongolo krijgt Karim El Ahmadi een zeven voor het optreden tegen de regerend landskampioen. Tot slot nog een vierde Feyenoorder: Eljero Elia was een plaag voor PSV-verdediger Santiago Arias en dolde hem onder andere met een schitterende poort. Elia krijgt een 7.13 en is daarmee de beste aanvaller van speelronde 24.

Jonge Ajax-duo

Centraal achterin zien we twee spelers van Ajax staan. De Amsterdammers namen het zondagmiddag in eigen huis op tegen Heracles en wonnen met 4-1. Twee van de vier treffers waren afkomstig van centrale verdedigers Matthijs de Ligt en Davinson Sánchez. De Ligt scoorde met een kopbal uit een corner, terwijl Sánchez met een geplaatst schot van afstand trefzeker was. Beide krijgen ze een 7.13.

Oud-Ajacied Mickey van der Hart is de beste doelman van dit weekend. De huidige keeper van PEC Zwolle hield lang de nul in de uitwedstrijd tegen AZ, maar zag Fred Friday toch nog scoren. Friday zorgde er voor dat AZ niet met nul punten afdroop. De AZ-aanvaller was dichtbij een plekje in het Team van de Week, maar moest naast Elia ook Bryan Linssen en Milot Rashica voor zich dulden.

Linssen en Rashica weer trefzeker

Bryan Linssen zag FC Groningen goed uit de startblokken komen in de lastige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De aanvaller scoorde binnen vijf minuten de openingstreffer en zorgde vlak voor rust ook voor de 2-0. Helaas voor hem verloor FC Groningen alsnog met 2-3 van FC Utrecht. Toch krijgt Linssen een zeven voor zijn optreden.

Rashica scoorde in de uitwedstrijd van Vitesse in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De Kosovaar maakte de 3-0, waardoor Vitesse met 3-1 won in Deventer. De laatste treffer van die wedstrijd kwam op naam van Dan Crowley, die ondanks de nederlaag van zijn ploeg een hele behoorlijke pot op de mat legde. Ook hij krijgt een zeven.

Dan hebben we één naam nog niet genoemd en dat is die van Doke Schmidt. De verdediger van sc Heerenveen schopte het nog nooit tot het Team van de Week, maar dankzij zijn goede optreden tegen Roda JC, waarin hij ook scoorde, debuteert hij. Schmidt krijgt een zeven en maakt daarmee het Team van de Week van speelronde 24 compleet.

Door: Thomas Mulder 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner