28.02.2017 16:54

Martínez heeft geen moeite met keuze Witsel

Axel Witsel hoeft niet te vrezen dat zijn interlandcarrière ten einde is nu hij ervoor heeft gekozen om naar de Chinese competitie te vertrekken. Roberto Martínez heeft er geen moeite mee dat de Belgische middenvelder voor het geld heeft gekozen en bij Tianjin Quanjian heeft getekend.

In gesprek met Humo zegt Martínez dat geld bij iedere baan een rol speelt. "In het voetbal misschien nog net iets meer omdat de carrières er erg kort zijn. Axel voelde zich gewild en het geld zal zeker belangrijk zijn geweest. Maar ik kijk verder: hij is nu een erg belangrijke speler in een nieuw project", begint de bondscoach van de Rode Duivels zijn verhaal.

Martínez stelt Witsel gerust. "Hij zal zijn nieuwe club willen terugbetalen voor het vertrouwen dat ze in hem stellen. De tijd zal het uitwijzen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Axel de honger niet zal verliezen om ook een belangrijke speler te blijven voor de Rode Duivels. Ook in Rusland, bij Zenit, heeft hij nooit zijn niveau verloren. Ik zie dus geen probleem."

Het leek er lange tijd op dat Witsel niet naar China, maar naar Juventus zou verhuizen. De Belg kreeg echter een aanbod dat hij niet kon weigeren. Naar verluidt gaat Witsel achttien miljoen per jaar verdienen in China.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner