01.03.2017 11:14

Ould-Chikh terug op Nederlandse velden

Bilal Ould-Chikh is niet langer speler van Benfica. FC Utrecht meldt dat zijn contract in de Portugese hoofdstad ontbonden is en dat hij meetraint met de selectie van de Domstedelingen.

De negentienjarige aanvaller vertrok in 2015 naar Lissabon, maar wist nooit door te breken. Nu is zijn contract daar dus verscheurd en per woensdag traint hij op proef mee op sportpark Zoudenbalch om te kijken of hij een aanwinst zou zijn voor de club. Of dat dan meteen met de hoofdmacht in de Eredivisie zou zijn of het in eerste instantie om speeltijd met Jong FC Utrecht in de Jupiler League zou gaan is nog niet duidelijk.

Ould-Chikh, die tot dusver jeugdinterlands voor zowel Nederland als Marokko speelde, werd in Roosendaal geboren en speelde in de jeugd onder andere voor de plaatselijke RBC. Zijn doorbraak vond plaats bij FC Twente, waar hij als zestienjarige zijn Eredivisiedebuut maakte. Een seizoen later was Benfica bereid hem een vijfjarig contract aan te bieden, maar daarvan hebben beide partijen weinig profijt ondervonden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner