01.03.2017 14:45

FC Utrecht maanden zonder jongeling Joosten

Patrick Joosten (l.) heeft de bal aan de voeten, maar wordt opgejaagd door Stijn Wuytens (r.). (21-08-2016)
Patrick Joosten (l.) heeft de bal aan de voeten, maar wordt opgejaagd door Stijn Wuytens (r.). (21-08-2016)

FC Utrecht is de twintigjarige Patrick Joosten voorlopig kwijt. De aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller is vrijdag tijdens een training van de Utrechters geblesseerd geraakt en komt dit seizoen niet meer in actie.

Joosten heeft vrijdag tijdens de training zijn voorste kruisband gescheurd en zal een operatie moeten ondergaan om het kwetsuur te laten herstellen. FC Utrecht zal daarom zes à negen maanden geen beroep meer op Joosten kunnen doen. De aanvallende middenvelder komt dit seizoen dus niet meer in actie en zal waarschijnlijk ook het begin van het seizoen 2017/2018 missen.

De jongeling debuteerde tijdens het seizoen 2014/2015 namens NEC Nijmegen in het betaalde voetbal. In de zomer van 2015 besloot hij NEC echter te verlaten voor FC Utrecht. Vorig seizoen kwam Joosten tot negentien wedstrijden in de Eredivisie namens FC Utrecht, daarin wist hij één keer te scoren. Tijdens het huidige seizoen stond Joosten op dertien competitiewedstrijd met eveneens één treffer. Ook speelde hij acht keer namens Jong FC Utrecht in de Jupiler League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner