02.03.2017 10:02

Spits Barto: "Het vertrouwen is groot"

Martijn Barto (l.) duelleert met Wout Brama (r.) tijdens het bekerduel FC Utrecht - SC Cambuur (25-01-2017).
Martijn Barto (l.) duelleert met Wout Brama (r.) tijdens het bekerduel FC Utrecht - SC Cambuur (25-01-2017).

Martijn Barto weet dat AZ Alkmaar donderdagavond tijdens de halve finale in het bekertoernooi de favoriet is, maar desondanks geeft hij SC Cambuur een goede kans om de finale in De Kuip te halen.

De 33-jarige Barto is afkomstig uit Spijkenisse en voor hem zou het winnen van de beker in De Kuip een mooie belevenis zijn. "Dat zou schitterend zijn", aldus de spits van SC Cambuur tegenover De Telegraaf. "Maar ik wil hierna sowieso weer een jaar Eredivisie spelen met Cambuur en een Europees avontuurtje is ook niet verkeerd", doelt Barto op het feit dat de bekerwinnaar zich automatisch plaatst voor de groepsfase van de Europa League.

De routinier doet het bovendien altijd goed in De Kuip, want tijdens de laatste drie uitwedstrijden tegen Feyenoord wist Barto te scoren. "Dat is nog een stapje verder, maar er staat iets moois te gebeuren", vervolgt Barto. "Niemand hoeft ons te vertellen wat er op het spel staat. Het vertrouwen is groot en AZ is natuurlijk favoriet, maar dat waren Ajax en FC Utrecht ook. Wij zijn er klaar voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner