02.03.2017 13:59

Breuer (36) nuchter na mislopen bekerfinale

De laatste kans op een prijs zag Michel Breuer woensdagavond in rook opgaan. De aanvoerder van Sparta ging met zijn ploeg ten onder tegen Vitesse (1-2), maar relativeert het mislopen van zijn laatste kans op een prijs.

Het contract van de 36-jarige Breuer loopt deze zomer af, maar deze uitschakeling doet hem geen extra pijn. "Normaal gesproken was het inderdaad de laatste kans. Als je bij Sparta speelt, als speler van mijn kaliber, dan weet je dat je carrière niet overloopt van finales of kampioenschappen", is Breuer realistisch tegen NU Sport.

"Iedereen is natuurlijk hartstikke teleurgesteld, maar we gaan naar huis, naar bed en de volgende dag gewoon weer verder. Ik heb er altijd wel zo nuchter in gestaan. Ik besef heel goed dat het hartstikke mooi had kunnen zijn en dat dit een goede kans was om in de finale te komen, maar het mocht niet zo zijn."

Breuer weet wel hoe het is om de KNVB beker te winnen. In 2009 won hij de prijs met sc Heerenveen door FC Twente na strafschoppen te verslaan. Breuer had toen een groot aandeel in de zege, door zijn strafschop tegen de touwen te schieten.

De jaren beginnen te tellen voor Breuer, die merkt dat hij fysiek meer tijd nodig heeft om te herstellen van het drukke speelschema. Zondag wacht al de stadsderby met koploper Feyenoord. "Deze week hebben we steeds drie dagen tussen de wedstrijden, dan is het geen enkel probleem. Vorige maand hadden we er maar twee dagen tussen en speelden we een verlenging tegen FC Volendam. Dan wordt het voor iedereen krap, maar ik moest helemáál vroeg naar bed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner