02.03.2017 16:29

Ebecilio vertrekt per direct bij FC Twente

Kyle Ebecilio en FC Twente gaan per direct uit elkaar. De middenvelder had nog een contract tot het einde van het seizoen, maar dat is in goed overleg ontbonden. Ebecilio speelde dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd.

De 23-jarige Ebecilio kwam afgelopen zomer voor zijn tweede termijn naar Enschede. Eerder speelde hij al twee seizoen, van 2013 tot 2015, bij FC Twente. Dat dienstverband was wel een succes. Ebecilio speelde zestig wedstrijden voor de Tukkers, waarin hij tien doelpunten maakte.

Na één seizoen bij ADO, keerde Ebecilio weer terug bij FC Twente. Door een blessure moest hij de start van het seizoen aan zich voorbij laten gaan, waarna hij niet meer in de plannen van Twente voorkwam. "Natuurlijk had ik meer verwacht van mijn terugkeer bij FC Twente, zeker na mijn mooie eerste twee jaren bij de club. Het is anders gelopen en het is nu beter dat onze wegen scheiden. Ik ben fit en vol ambitie om mijn carrière een mooi vervolg te geven", aldus Ebecilio.

Ebecilio speelde dit seizoen wel negen wedstrijden voor Jong Twente, maar zou niet meer van waarde kunnen zijn voor het eerste. De club gunt hem dan ook een vrije zoektocht naar een nieuwe club. "Er is afgelopen jaren natuurlijk veel gebeurd rondom de club en daarmee ook rondom Kyle. We hebben samen besloten dat het voor hem het beste is dat hij nu een frisse start gaat maken. Ik heb er vertrouwen in en hoop dat hij weer op zijn oude niveau terugkomt. We wensen hem veel succes", aldus technisch directeur Jan van Halst op de clubsite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner