02.03.2017 19:59

Trainer Vloet na seizoen manager voetbalzaken

Wiljan Vloet kijkt toe hoe zijn manschappen het ervan af brengen in het duel Fortuna Sittard - FC Den Bosch. (16-12-2016)
Wiljan Vloet kijkt toe hoe zijn manschappen het ervan af brengen in het duel Fortuna Sittard - FC Den Bosch. (16-12-2016)

Wiljan Vloet stopt na het huidige seizoen als hoofdtrainer van FC Den Bosch. De 54-jarige staat sinds begin 2016 voor de groep van de Jupiler League-club, maar vanaf volgend seizoen wordt hij de manager voetbalzaken in Den Bosch.

Dit meldt de huidige nummer dertien uit de Jupiler League donderdagavond via de officiële kanalen. Vloet had nog een trainerscontract tot medio 2018, maar het laatste jaar komt te vervallen. FC Den Bosch gaat voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Vloet wordt direct verantwoordelijk voor alle technische aangelegenheden en werkzaamheden binnen de totale voetbalopleiding van FC Den Bosch.

Daarbij hoort nu ook de volledige zorg voor een beloftenelftal. Jong FC Den Bosch maakte dit seizoen een stap in de voetbalpiramide, maar in de Derde Klasse Zondag staan de Brabantse talenten in de degradatiezone. "Ik zie het als een mooie kans en uitdaging om talentvolle spelers uit de regio, vanuit een duurzaam beleid, te laten doorstromen naar het eerste team", stelt Vloet op de clubwebsite van FC Den Bosch.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner