03.03.2017 19:24

Geschorste spelers terug in basis Heerenveen

Xandro Schenk (r.) werpt zichzelf in de strijd met Pelle van Amersfoort (m.), terwijl Sander Duits (l.) toekijkt. (03-12-2016)
Xandro Schenk (r.) werpt zichzelf in de strijd met Pelle van Amersfoort (m.), terwijl Sander Duits (l.) toekijkt. (03-12-2016)

sc Heerenveen neemt het bij de opening van de 25e speelronde op tegen laagvlieger Go Ahead Eagles. De Friezen kunnen in eigen huis weer beschikken over Jerry St. Juste en Pelle van Amersfoort. De spelers keren terug van een schorsing en starten in de basisopstelling.

De terugkeer van verdediger St. Juste en middenvelder Van Amersfoort gaat ten koste van oud Go Ahead-speler Doke Schmidt en Morten Thorsby. Naast Schmidt heeft ook Reza Ghoochannejhad een verleden bij de Deventenaren. De topscorer van Heerenveen met veertien competitiedoelpunten vormt de Friese aanval met de Zweedse buitenspelers Sam Larsson en Arber Zeneli.

De opstelling van Go Ahead Eagles blijft ongewijzigd ten opzichte van de met 1-3 verloren wedstrijd tegen Vitesse. Marcel Ritzmaier krijgt opnieuw de voorkeur op linksback boven Rochdi Achenteh. Op het middenveld kiest coach Hans de Koning wederom voor huurlingen Pedro Chirivella en Dan Crowley.

De wedstrijd is vanaf 20:00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner