04.03.2017 15:57

Gudelj verliest bij Chinees debuut van Pellè

De Chinese Super League is zaterdagmiddag van start gegaan, waardoor voormalig Eredivisiespelers Nemanja Gudelj en Graziano Pellè aan de bak moesten. Shandong Luleng (Pellè) won met 2-0 van Tianjin Teda (Gudelj).

Voor Gudelj was het zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club. Hij forceerde een transfer bij Ajax voor het grote Chinese geld. Tianjin Teda haalde de Servische middenvelder op, waar hij samen met John Obi Mikel het middenveld moest bestrijken tegen het Shandong Luneng van Pellè, Papiss Demba Cissé en trainer Felix Magath.

De voormalig spelers van de Eredivisie kwamen niet tot scoren, maar vedette Cissé deed dat wel. De Senegalees zette in de slotminuten de eindstand op het scorebord, nadat Binbin Liu de score had geopend.

Overige vedettes in China
Tjaronn Chery debuteerde met een gelijkspel tegen Liáoníng Hóngyùn (1-1). Hij kwam niet tot scoren, maar ploeggenoot Nikica Jelavić (voormalig West Ham United, Rangers FC en Everton) maakte wel een doelpunt vanaf de stip.

Shanghai SIPG zag Oscar debuteren tegen Changchun Yatai. De Braziliaanse middenvelder scoorde niet, maar Hulk deed dat wel. Met een 5-1 overwinning op Changchun Yatai had de ploeg van trainer André Villas-Boas een makkelijke middag. Alex Witsel was minder gelukkig. De Belg koos Tianjin Quanjian FC boven Juventus, maar ging bij zijn debuut met 2-0 onderuit tegen Guangzhou R&F.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner