06.03.2017 14:58

Wisselspeler Bijen: "Rekende op meer krediet"

Quincy Owusu-Abeyie (l.) wint het duel van Peet Bijen (r.) tijdens het competitieduel NEC - FC Twente. (26-11-2016)
Quincy Owusu-Abeyie (l.) wint het duel van Peet Bijen (r.) tijdens het competitieduel NEC - FC Twente. (26-11-2016)

Hij begon het seizoen als basisspeler bij FC Twente, maar Peet Bijen raakte na een slechte wedstrijd zijn basisplaats kwijt. De mandekker ging er mentaal niet aan kapot, maar rekende wel op wat meer krediet.

"De tijd dat ik in een diep gat zou zijn gevallen is allang voorbij. Ik heb er een paar dagen last van gehad en toen heb ik de knop omgezet. Het brengt me niet verder als ik in frustratie blijf hangen", zo vertelt de 22-jarige mandekker in gesprek met de Tubantia.

Van speelronde één tot en met speelronde achttien kon Bijen rekenen op een basisplaats, maar na het verlies tegen Vitesse zat dat er niet meer in. "Ik ben er nogal snel naast komen te staan vind ik. Ik had wel op iets meer krediet gerekend na mijn spel voor de winterstop. Iedereen was het erover eens dat ik het vrij goed had gedaan en dan valt het wel rauw op je dak dat je na een slechte wedstrijd meteen geslachtofferd wordt."

Tegen Willem II kreeg Bijen weer eens negentig minuten de kans om zijn waarde te bewijzen, maar zelfs met die wedstrijd achter de rug beseft hij dat het moeilijk wordt om weer onbetwist te worden in Enschede. "Wij hebben vier centrale verdedigers en die vinden alle vier dat ze moeten spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner