07.03.2017 14:27

Verratti waakt: "We zijn niet beter dan Barça"

Marco Verratti snapt dat alle fans van Paris Saint-Germain denken dat hun club wel even doorstoot naar de kwartfinale van de Champions League. In de heenwedstrijd in Parijs gaf de ploeg van Unai Emery de Catalanen een draai om de oren: 3-0. Toch is de Italiaan van mening dat het tweeluik nog lang niet is beslist.

"Er waren maar weinig mensen die in ons geloofden voorafgaand aan de heenwedstrijd tegen Barcelona en na onze zege zijn we ineens favoriet om de Champions League te winnen", zegt de middenvelder in een column van Goal. "We wisten dat we een kans hadden tegen Barcelona, dat we ze in de problemen konden brengen. Maar dan moesten we wel de perfecte wedstrijd neerzetten. Het was moeilijk voor te stellen dat het zo zou lopen."

Verratti wil de Spaanse opponent niet onderschatten. "Maar we moeten nu niet denken dat we beter zijn dan Barça. Dat zou het allerdomste zijn. Montpellier versloeg ons in december met 3-0 en die ploeg is niet beter dan wij, echt niet. We maken een goede kans om ze uit te schakelen, maar we zijn er nog lang niet. We zullen ons mannetje moeten staan in Camp Nou en we moeten niet te veel overlopen van het zelfvertrouwen."

FC Barcelona kan zomaar excelleren weet de negentienvoudig-international van Italië. Echter, zal PSG ruimte krijgen als de Catalanen vol op de aanval gaan spelen. "Vier doelpunten maken in een thuiswedstrijd is heel normaal voor ze, maar ze zullen ook ruimte weggeven. Het is zaak dat we daarvan profiteren. Ook moeten we de wedstrijden die we al tegen ze verloren niet vergeten. Dat zijn geen fijne herinneringen voor ons, maar daar hebben we wel van geleerd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner