07.03.2017 16:28

Xavi: "Coach zijn van Barcelona is een droom"

Xavier Hernández i Creus, kortweg Xavi, speelde achttien seizoenen bij FC Barcelona. Toch hoopt hij er in de toekomst terug te keren. Niet als speler, maar als hoofdtrainer. Het is een droom geworden van de middenvelder.

"Coach worden van FC Barcelona is een droom", vertelt de speler van Al Sadd in gesprek met Le Parisien. "Ik zit op een pad om het een concreet project te maken. Ik ben bezig om een coach te worden en ben ga nu mijn trainerspapier behalen." De in Qatar wonende Spanjaard weet dat het trainerschap iets heel anders is dan als voetballer op het veld staan. Volgend jaar is het laatste seizoen als speler van Xavi. 

"Vanaf dan zullen we zien wat er gebeurt. Er zijn een heleboel dingen te leren als het gaat om het omgaan met een kleedkamer met 25 spelers en een technische en medische staf." Het doel is om ooit trainer van FC Barcelona te worden, maar Xavi schat dat die doelstelling op korte termijn niet realistisch is. "Luis Enrique volgend seizoen al vervangen is niet mogelijk. Ik moet mijn examens nog halen."

In totaal speelde Xavi 505 wedstrijden in de Spaanse Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner