08.03.2017 14:18

Feyenoord en PSV hofleveranciers Oranje

Jens Toornstra bedankt na het scoren van de 1-0 Terence Kongolo voor zijn assist tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV (26-02-2017).
Jens Toornstra bedankt na het scoren van de 1-0 Terence Kongolo voor zijn assist tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV (26-02-2017).

Bondscoach Danny Blind heeft zijn voorselectie voor de wedstrijden tegen Bulgarije en Italië bekendgemaakt. Feyenoord en PSV zijn ieder met vier spelers vertegenwoordigd, terwijl Ajax twee spelers levert.

Feyenoorders Steven Berghuis, Rick Karsdorp, Jens Toornstra en Tonny Vilhena mogen zich na speelronde 27 van de Eredivisie in Zeist melden, waar ze onder anderen het PSV-kwartet Luuk de Jong, Davy Pröpper, Bart Ramselaar en Jeroen Zoet op hun weg zullen vinden. Namens Ajax maken Davy Klaassen en Joël Veltman hun opwachting. De andere spelers die samen kunnen reizen zijn Stefan de Vrij en Wesley Hoedt van Lazio en Michel Vorm en Vincent Janssen van Tottenham Hotspur. Wesley Sneijder is niet fit genoeg volgens Danny Blind en krijgt daarom geen uitnodiging. Mogelijk wordt hij bij de definitieve selectie nog toegevoegd. 

De eerste wedstrijd van 2017 is voor Nederland meteen een cruciale. Winst in de uitwedstrijd tegen Bulgarije is cruciaal om groepsleider Frankrijk nog enigszins in het oog te houden. Drie dagen later komt Italië naar de Amsterdam ArenA voor een oefenwedstrijd. Keuzeheer Blind zal die gelegenheid vermoedelijk aangrijpen om te experimenteren met zijn ploeg. Tijdens de vorige interland stond Maarten Stekelenburg onder de lat, maar de doelman van Everton is ditmaal niet opgeroepen. Daarom moeten Jasper Cillessen, Jeroen Zoet, Tim Krul en Vorm uitmaken wie de keeper wordt.

De volledige selectie:
Doelmannen: Jasper Cillessen, Jeroen Zoet, Tim Krul en Michel Vorm
Verdedigers: Daley Blind, Wesley Hoedt, Rick Karsdorp, Bruno Martins Indi, Joël Veltman en Stefan de Vrij.
Middenvelders: Leroy Fer, Davy Klaassen, Davy Pröpper, Bart Ramselaar, Marten de Roon, Kevin Strootman, Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Georginio Wijnaldum,
Aanvallers: Steven Berghuis, Memphis Depay, Bas Dost, Vincent Janssen, Luuk de Jong, Jeremain Lens, Quincy Promes en Arjen Robben.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner