08.03.2017 15:21

SC Cambuur verlengt met bekerschlemiel

Martijn Barto blijft langer aan SC Cambuur verbonden. De Friezen melden donderdag op hun digitale thuis dat de optie in het contract van de spits gelicht is. Ook Marvin Peersman, Jamiro Monteiro en Jordy van Deelen blijven langer in Leeuwarden. 

Barto, oorspronkelijk afkomstig uit Spijkenisse, is sinds zijn overstap naar Friesland in 2011 onlosmakelijk met Cambuur verbonden en zijn verbintenis is nu met een jaar verlengd tot medio 2018. Diezelfde verlenging is ook toegepast op de contracten van Peersman, Monteiro en Van Deelen. Het is een tweede opkikker voor Barto in korte tijd. Zijn gemiste strafschop leidde in Alkmaar tot een uitschakeling, zij het heroïsch, in de KNVB-beker tegen AZ. Dit weekend herstelde hij zich op De Heikant al met twee goals tegen hekkensluiter Achilles '29 en nu is er dus weer mooi nieuws. 

De ploeg van Sipke Hulshoff won in Groesbeek dus simpel met 0-3 en had die opsteker ook hard nodig na de kater van donderdag. De driepunter betekent bovendien dat Cambuur nu grote kans maakt op een gunstig startbewijs voor de play-offs. Na een slechte start in de Jupiler League zouden de blauwgelen daarmee al na een seizoen weer terug kunnen keren in de Eredivisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner