09.03.2017 14:10

Vitesse heeft Room terug voor duel met Sparta

In speelronde 26 kunnen Vitesse en trainer Henk Fraser weer rekenen op eerste doelman Eloy Room. De goalie stond vorige week nog aan de kant met een liesblessure, maar hij is op tijd hersteld voor het duel op de vrijdagavond.

Room kwakkelde de afgelopen weken al wat met zijn fysieke gesteldheid, maar Vitesse besloot hem doordeweeks toch in te zetten tijdens het belangrijke bekerduel met uitgerekend Sparta. In de wedstrijd daarna, voor de competitie tegen PEC Zwolle, kreeg tweede doelman Michael Tørnes een basisplaats.

Vitesse kan in de strijd om een plek in de subtop de drie punten goed gebruiken, maar omdat de ploeg nu ook in de finale van de KNVB beker staat, is het belang van de progressie in de Eredivisie compleet veranderd. Mochten de Arnhemmers de bekerfinale tegen AZ winnen, is het zeker van een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

De formatie uit Gelderland staat momenteel achtste in de Eredivisie, aan het einde van de competitie voldoende voor een plek in de play-offs voor Europees voetbal. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner